tirsdag 20. mai 2014

Laksefôr

Norsk fiskefôr består av omtrent prosent soya. Soya er en kilde til proteiner og. De marine råvarene fiskemel og fiskeolje er de viktigste ingrediensene i laksefôr.


Produktene er betinget fornybare ressurser. I vårt anlegg kan vi tilby de beste løsningene for å utvikle og teste nye ingredienser og fôr.

Vi har høy kunnskap om teknologi og råvarer, og solid . Insekter gjør alger til nyttig laksefôr. BSF larvae in a feeding substrate containing marine ingredients 2. Resultatet er et laksefôr basert på proteiner fra svarte soldatfluer, og fôret skal nå selges kommersielt. All soya som importeres til fiskefôr er sertifisert for bærekraft etter . En kort fil om laksefôr og råvarene i fôret. En film om laksefôr fra Marine Harvest.


Norge vil tillate ganger mer av giftstoffet endosulfan i laksefôr enn hva som tidligere har vært lov.

Stoffet er forbudt i hele Europa. I år har Norge arbeidet for at EU skal tillate mer miljøgifter i fôr til laks, viser interne dokumenter. Dette går ikke ut over folkehelsen, sier . Alle former for matproduksjon forårsaker en rekke ulike typer miljøpåvirkning, f. Mikroalger kan bli laksefôr.


Fiskeolje er en viktig del av fôret til oppdrettsfisk. Noe av grunnen er at dette gjør laksen full av omega- som er . Nå skal forskjellige partnere sammen forske på insektmel og insektfett som kilde til laksefôr. Industripartnere som Ewos Innovation i Norge . Cookies hjelper oss å levere våre tjenester.


Når du bruker våre tjenester så godtar du vår bruk av cookies. Laksefôr - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. Norge har i flere år forsøkt å få EU til å tillate ti ganger mer giftstoff i laksefôr enn det som tidligere har vært lov.


Nå har Norge fått gjennomslag i . JavaScript is disabled for your . Biomasse fra sitkagran kan bli til laksefôr. I framtida kan biomasse frå sitkagran bli brukt som fôr i oppdrettsnæringa, meiner norsk professor.

Krill i laksefôr reduserer skadelige effekter av PD. I NFR-prosjektet Antics II er det i smitteforsøk med SAV-virus dokumentert at høy inklusjon . Skretting er først til å utnytte den nye . Bergen blir hovedbase for verdens største produsent av laksefôr , når Ewos og NorAqua slås sammen. Sekkedyr i fiskefôrproduksjon, mat av rensefisken, tørrfisk av rognkjeks og utnyttelse av bioavfallet i smoltanlegg. Norske fôrråvarer kan erstatte brasiliansk soya. Teknologien tar nå form og kan skape mange arbeidsplasser.


Nytt kvoteråd for nvg-sild er venta i løpet av veka. I dag møtte Jonny Berfjord og Kjell Ingebrigtsen statsråden for å drøfte saka. Spesiallege Anne-Lise Bjørke Monsen ved klinisk institutt på Haukeland Universitetssykehus i Bergen, er en av seks .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg