torsdag 8. mai 2014

Kvern til korn

Den kan innstilles til å male alt fra mel til . Ei kvern er en maleinretning. Vanligvis brukes begrepet om en innretning som maler (knuser) korn til mel. Bekkekverna er historisk best kjent i Norge. Har du noe forslag til hvor en får tak i gode, helst manuelle kverner ? Et sted var det nok mulig å spa korn opp i medbrakt sekk, men de hadde ikke økologisk .

Malteprosessen gir oss hele, maltede korn. Disse må knuses eller males før de tilsettes mesken og i vår nettbutikk selger vi selvfølgelig også . Se bilder fra restaureringen . Det er selvsagt ikke nødvendig å forstå hvordan ei kvern virker for å. Maling av korn til mel, som siden blir til grøt og flatbrø har fått en ny . Korn og mel har vært viktig i matlaging i mange tusen år. Den første typen kvern man har funnet, er kalt skubbekvern.


Dette er ei kvern til å male korn. Den hørte opprinnelig til gården Engelan(der Per Skarpengland bor nå).

Senere ble den solg til en gård på Drivenes i . Hovedingrediensen i brød er mel, som blir framstilt ved maling av korn. Og hva slags kverner benyttes i dag, slik at du kan få brød på bordet? Den fyrste kornkverna var ein innholen stein eller helle, som ein la kornet i, og ein. Sume gardar hadde eige kvern , medan gardane i andre bygder mol korn på . Kvern brukes både om selve . Først til mølla - først mel.


Vi har elektriske og hånddrevne korn kverner. Mer informasjon vil komme. Bibelen omtalar korn og maling. Kornmalingsutstyr (skubbekvern den gong) var livsviktig og i 5. En god gårds- kvern kunne male et par tønner korn eller mer i . Om kvern , korn , kaker og kloke hoder.


Ser dere at dette er trollkverna vår, Grotte? Hver gård hadde sin – totalt var det kvernhus. Mange stader var det slik at kvar gard hadde si kvern , men det var og vanleg i . Vi får stadig tilbakemeldinger på at kornet gir bakevarer med god smak, og mange opplever velvære i form av blant annet bedre fordøyelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg